Jala është se është një nga plazhet më të bukura në Shqipëri. Nëse nuk keni qenë kurrë, mos humbisni mundësinë për ta eksploruar këtë verë. Një rrugë prej 5 km në Vuno në anën e djathtë të rrugës nacionale Vlorë-Sarandë ju çon në Jalë. Shkon midis pemëve të ullinjta njëqindvjeçare dhe deri në gjirin e vogël në bregun e detit Jon.
Për shumë vite, Jala mirëpriti zyrtarët e forcave të armatosura shqiptare dhe familjet e tyre gjatë sezonit të verës. Hoteli është i vendosur në një kodër të vogël dhe mbikëqyr detin Jon. Hoteli i oficerëve është ndërtuar si vendbanim veror për sundimtarët shqiptarë të regjimit komunist gjatë viteve 70, por ishte ish-diktatori Enver Hoxha, i cili vendosi ta kthejë atë në një hotel veror për oficerët dhe familjet e tyre dhe është ende funksionale. Shkallët e pjerrëta çojnë në plazh.

Në fillim të vitit 2000 plazhi i Jalës mori vëmendjen e kampistëve që vinin jo vetëm nga Shqipëria, por nga e gjithë bota. Më vonë, janë ndërtuar kampet e duhura. Ato ofrojnë të gjitha shërbimet e nevojshme si strehim, ushqim, argëtim, turne aventureske dhe aktivitete rekreative. Aktualisht, kjo është mënyra më e lirë për ata që udhëtojnë me buxhet të vogël. Tendat janë në dispozicion në madhësi të ndryshme nga individuale në familjare ose varet nga madhësia e grupit. Notimi nuk është aktiviteti i vetëm që ofrohet pasi kampet përfshijnë disa fusha rekreative si: fushë volejbolli, mini-fusha futbolli, vaterpolo, ping-pong etj. Për më tepër, ata ofrojnë mundësi për t’u bashkuar me vela, biking dhe mësimet e zhytjes dhe snorkelimit.
Kampet kanë një shitorë vetë-shërbimi dhe ata janë të hapura 24 orë dhe përveç restoranteve, ka gjithashtu një kuzhinë verore ku kampistët mund të përgatisin ushqimet e tyre. Kampet janë të vendosura në zonën e ullishteve rreth 100 metra larg plazhit. Çmimet e kampit janë të përballueshme.
nightlife
Jeta e natës është termi, por festa nuk ndalet kurrë në baret e plazhit dhe në klubet verore. Njerëzit e kalojnë natën me tingujt e DJ-ve më të mirë shqiptarë dhe ndërkombëtarë. Nëse jeta e nateës në Jalë nuk është e mjaftueshme, ka edhe klube të tjera të mrekullueshme për të eksploruar në Dhërmi.